top of page

Bijgewerkt op: 31 mei 2020

Notabag: "we create quality products that simplify daily life while increasing our positive impact on the environment."


Jaarlijks worden er schrikbarende aantallen plastic verbruikt. Gelukkig worden we ons daar steeds meer van bewust en maken we betere keuzes. Het verbod op gratis plastic tassen tijdens het winkelen was wat ons betreft een hele goede stap in de juiste richting. Het was misschien even wennen, maar inmiddels nemen we allemaal onze eigen shoppers mee als we de stad in gaan. En laten wij toevallig een heel leuk én handig model gevonden hebben: Notabag!


Nadat Adnan Alicusic zichzelf weer eens bepakt en bezakt met boodschappen op zijn fiets door het verkeer had geworsteld, besloot hij dat het tijd werd om een oplossing te vinden voor het makkelijker en vooral veiliger vervoeren van boodschappen op de fiets. De oplossing moest niet alleen simpel zijn, maar ook in zijn broekzak passen zodat hij altijd voorbereid zou zijn op onverwachte boodschappen. Kleiner en minder omslachtig dan een rugzak, maar praktischer dan de standaard boodschappentas. Het eindresultaat liet niet lang op zich wachten: Notabag!


Notabag is een slimme combinatie van een boodschappentas en rugzak. Met één simpele handeling verander je jouw Notabag van een boodschappentas om tot een handige rugzak. Handig wanneer je je handen al vol hebt en veel veiliger dan tassen die aan je fietsstuur bungelen.

In de tas is een extra vakje bevestigd voor bijvoorbeeld je portemonnee en sleutels. Wanneer je de Notabag niet gebruikt, vouw je het heel eenvoudig terug in het ingebouwde zakje tot een klein pakketje wat makkelijk in je handtas of jaszak past. Zo ben je altijd voorbereid op die onverwachte boodschappen.

 

"Wanneer de oplossing voor de hand ligt, is het maken van bewuste keuzes

veel gemakkelijker."

 

De designers van Notabag hebben een aantal vuistregels opgesteld waar de tassen volgens hen aan moeten voldoen: eenvoud, milieuvriendelijk en praktisch nut. De Notabags zijn niet onopgemerkt gebleven en hebben inmiddels al een aantal prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Duitse Designprijs in 2016 en de Good Design Award 2019. En wat ons betreft geheel verdiend! Daarnaast hebben zij ook al samenwerkingen met o.a. het Guggenheim en The Whitney in New York op hun naam staan.


De Notabags worden onder goede omstandigheden in kleine fabrieken geproduceerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van stevig katoen van goede kwaliteit, zodat je er zeker van kunt zijn dat je Notabag lange tijd mee zal gaan. Nog een plus: de tassen kunnen in de wasmachine.


Notabag is in verschillende kleuren verkrijgbaar bij Manelli!267 weergaven0 opmerkingen
bottom of page